woensdag 1 april 2009

Stadsdeel Westerpark coalitiepartner in campagne WE CAN END ALL VIOLENCE AGAINST WOMEN


Vanavond (31 maart 2009) heeft de stadsdeelraad van Amsterdam Westerpark mijn motie aangenomen, waarin het stadsdeelbestuur werd opgedragen het stadsdeel aan te melden als coalitiepartner in de campagne WE CAN END ALL VIOLENCEAGAINST WOMEN.
De tekst van de motie was als volgt:

De stadsdeelraad Westerpark, bijeen op 31 maart 2009,
overweegt
- Geweld tegen vrouwen is een groot probleem, ook in Nederland.
- Het stadsdeel zet zich door middel van onder andere de aanpak van huiselijk geweld al actief in tegen geweld tegen vrouwen.
- Op 8 maart 2009 -internationale vrouwendag- is de campagne 'We can end all violence against women' in Nederland gelanceerd. Binnen deze campagne zetten individuen ('changemakers') en organisaties ('coalitiepartners') zich in in hun directe omgeving en binnen hun eigen organisatie. Door geweld tegen vrouwen niet te tolereren; door zich uit te spreken tegen geweld tegen vrouwen, en door anderen te motiveren hetzelfde te doen. (zie www.wecan.nl)
- Van de coalitiepartners in deze campagne wordt gevraagd dat zij:
  • binnen de mogelijkheden van de organisatie openlijk een standpunt innemen tegen geweld tegen vrouwen. Ook de alledaagse vormen van geweld.
  • Geen lichamelijk, seksueel, psychisch, verbaal geweld of economische ongelijkheid accepteren tussen mannen en vrouwen in de eigen organisatie.
  • binnen de organisatie medewerkers stimuleren om na te denken over hun eigen houding en gedrag tegenover (alledaagse) vormen van geweld tegen vrouwen.
  • minimaal vijf andere organisaties stimuleren om coalitiepartner te worden van de WE CAN campagne.-
draagt het DB op:
Stadsdeel Westerpark aan te melden als coalitiepartner in de campagne We can end all violence against women, en zowel binnen als buiten de organisatie de stappen te zetten die van coalitiepartners worden gevraagd.
en gaat over tot de orde van de dag.
GroenLinks, Margreet de Boer


De motie is met slechts één stem tegen aangenomen.
De voorzitter van het Dagelijks bestuur gaf aan de motie van harte te zullen uitvoeren, en onder meer de politie in ons stadsdeel te zullen benaderen om ook coalitiepartner te worden.

Ik vind het belangrijk dat ons stadsdeel stelling neemt tegen geweld tegen vrouwen, zowel naar buiten toe als binnen de eigen organisatie. En niet alleen stelling neemt, maar ook concrete stappen zet om geweld tegen vrouwen uit te bannen.
Ik hoop dat andere organisaties en overheden dit voorbeeld zullen volgen.
De motie mag zonder meer worden overgenomen!Waarbij het natuurlijk wel aardig zouden zijn wanneer er wordt verwezen naar het goede voorbeeld van Westerpark.

2 opmerkingen:

Iedereen kan reageren. Je hoeft het natuurlijk niet me me eens te zijn, maar hou het wel fatsoenlijk.
Reacties die beledigend zijn (voor mij of voor anderen) zal ik verwijderen; net als gescheld en gevloek.