woensdag 25 november 2009

Nogmaals: lancering hallokezban.nl

Vandaag het persbericht gemaakt over de lancering van de website www.hallokezban.nl, morgen:

PERSBERICHT:

Hallo Kezban, interactieve website over eer en relaties gelanceerd;
Minister van der Laan en Staatssecretaris Bussemaker schrijven eerste column


Op donderdag 26 november lanceert Stichting Kezban de interactieve website www.hallokezban.nl. De website richt zich op meiden en jonge vrouwen die te maken hebben met een eercultuur, en in verband daarmee vragen hebben of problemen ondervinden. Op www.hallokezban.nl kunnen zij informatie vinden over achtergronden, over wetten en regels en over wat ze kunnen doen bij vragen of problemen. De site bevat een uitgebreide pagina met links en telefoonnummers. Bezoekers van de site kunnen anoniem vragen stellen aan vrijwilligers: vrouwen met verschillende achtergronden die hiervoor speciaal getraind zijn. Op het forum kunnen ervaringen worden gedeeld en uitgewisseld.
Omdat in kwesties van eer geheimhouding van levensbelang kan zijn, besteedt Hallo Kezban veel aandacht aan de veiligheid van de bezoekers. Vragenstellers krijgen geen antwoord via de e-mail, maar ontvangen een code waarmee ze het antwoord op hun vraag kunnen inzien. Bijdragen voor het forum worden voor plaatsing bekeken, de website geeft tips voor veilig internetten en heeft een 'nooduitgang' waarmee bezoekers direct op een 'onverdachte' site uitkomen.

De lancering van de site vindt plaats op 26 november 2009, in de internationale week zonder geweld tegen vrouwen. De heer mr. A.C.E. Clijnk, programmamanager eergerelateerd geweld bij het Ministerie van Justitie, verricht de officiële openingshandeling. Ter gelegenheid van de lancering zal tevens de eerste column op de site geplaatst worden. Deze column is geschreven door ministers van der Laan en staatssecretaris Bussemaker.
Tijdens de bijeenkomst waarop de site www.hallokezban.nl wordt gelanceerd herdenkt Stichting Kezban ook de (eer)moord op Kezban Vural, een jonge Turkse vrouw, 10 jaar geleden. Naar aanleiding van deze moord is in 2001 Stichting Kezban opgericht. De Stichting heeft tot doel het voorkomen en bestrijden van huiselijk geweld in allochtone kring. Het bestuur van Stichting Kezban bestaat voor het grootste deel uit allochtone vrouwen, die dit werk vrijwillig doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Iedereen kan reageren. Je hoeft het natuurlijk niet me me eens te zijn, maar hou het wel fatsoenlijk.
Reacties die beledigend zijn (voor mij of voor anderen) zal ik verwijderen; net als gescheld en gevloek.