vrijdag 4 september 2009

Hallo Kezban zoekt vrijwilligers


Als projectcoördinator van het project Hallo Kezban ben ik op dit moment op zoek naar aanvulling van de vrijwilligersgroep. Daarvoor wordt nu onderstaande oproep verspreid:

Hallo Kezban zoekt nieuwe vrijwilligers


Binnenkort gaat de website Hallo Kezban online (www.hallokezban.nl). Deze website biedt meiden en vrouwen met verschillende achtergronden informatie over eer en relaties. Wat betekent het voor jou wanneer je familie uit cultuur komt waarin eer heel belangrijk is? Wat zijn je mogelijkheden en je rechten, wat kun je doen als je in de knel zit? Hierover is informatie op de website te vinden. Daarnaast is er de mogelijkheid om via het forum ervaringen uit te wisselen, en kunnen bezoekers van de site anoniem vragen stellen aan vrijwilligers. Een groep getrainde vrijwilligers staat klaar om de vragen te beantwoorden en het forum te beheren.
In november zal de website officieel gelanceerd worden, en start een publiciteitscampagne. We verwachten dan veel vragen. Hallo Kezban is daarom op zoek naar ongeveer zes extra vrijwilligers.

Ben je afkomstig uit een cultuur waarin eer een belangrijke rol speelt, en weet je iets van de problemen die dat voor meiden en vrouwen meebrengt? Wil je je inzetten voor meiden en vrouwen die in de knel zitten? Wil je graag met een enthousiaste groep vrijwilligers werken, maar toch zelf kunnen bepalen waar en wanneer je werkt? Heb je een computer met internet-toegang? Kun je gedurende de week tijd vrijmaken om vanaf je eigen computer vragen te beantwoorden? Ben je bereid om trainingen te volgen?

In oktober start de training van de nieuwe vrijwilligers. De trainingsdagen zijn zaterdag 3 oktober, zaterdag 10 oktober en vrijdag 16 oktober.
Van (nieuwe) vrijwilligers wordt verwacht dat zij aan alle trainingsdagen meedoen.

Vrijwilligers kunnen na de training direct aan de slag; er wordt een rooster gemaakt voor het beantwoorden van de vragen en het beheren van het forum.
Vrijwilligers ontvangen een vrijwilligersvergoeding.

Informatie en aanmeldingen: Margreet de Boer, projectcoordinator Hallo kezban: margreet@projectsonwomensrights, tel 0655344791


Interesse? Ken je mensen die interesse hebben? Laat het me zo snel mogelijk weten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Iedereen kan reageren. Je hoeft het natuurlijk niet me me eens te zijn, maar hou het wel fatsoenlijk.
Reacties die beledigend zijn (voor mij of voor anderen) zal ik verwijderen; net als gescheld en gevloek.